shadow

Typen deursloten

Een veilig huis – welke deursloten?
Natuurlijk doe je er alles aan om inbrekers buiten te houden: met goede deursloten bijvoorbeeld. Maar welke deursloten zijn het beste en kan een slotenmaker die voor je plaatsen?

Keurmerk
Het is belangrijk om deursloten te plaatsen die een SKG keurmerk hebben. Door een sterrensysteem op deze gekeurde sloten wordt de inbraakgevoeligheid aangegeven. Hoe meer sterren het slot heeft, hoe langer het duurt voordat het slot opengebroken is.
Een slot wat door middel van een touwtje, een omgebogen haak of een plastic pasje (het zg. ‘flipperen’) geopend kan worden, is absoluut NIET veilig en moet eigenlijk zo snel mogelijk vervangen worden door een slot met een SKG keurmerk.

Soorten deursloten
Naast het centrale deurslot waarbij met één sleutel, één slot bediend wordt, bestaan er losse bijzetsloten. Deze kunnen geplaatst worden aan de boven- en onderkant van de buitendeur waardoor de inbreker meerdere sloten moet openbreken om binnen te komen.
Een meerpuntsslot is een combinatie van een centraal deurslot en bijzetsloten en heeft meerdere sluitpunten over de lengte van de deur, terwijl er slechts één sleutel gebruikt wordt.
Hierbij is het belangrijk om een veiligheidsbeslag te plaatsen zodat de sloten bestand zijn tegen het zg. ‘cilindertrekken’ en ‘wrikken’.

Slotenmaker
Niet elk slot past in een kunststof, houten of stalen deur en een verkeerd geplaatst slot doet meer kwaad dan goed. Daarnaast kan bij een inbraak een verkeerd geplaatst slot gevolgen hebben voor de uitkering door je verzekeringsmaatschappij. Laat daarom sloten plaatsen door een erkend slotenmaker.

No Comments

Post a Comment