shadow

Beveiliging

Huisbeveiliging

Hoe veilig is jouw huis?

Je huis is een plaats van rust, waar je het zorgvuldig naar je eigen smaak hebt ingericht met persoonlijke spullen. Een iPad, een mooie installatie voor je collectie films of muziek, het mooie klokje wat je van je opa hebt gekregen… het is jouw persoonlijke plek van relaxed leven en ontspanning.

Dat wil je graag zo houden – je zit niet te wachten op inbrekers of insluipers die je huis leeghalen. Maar, hoe veilig is jouw huis? Kruip in de huid van een inbreker en bekijk je huis met andere ogen.

De grootste vijand voor inbrekers is tijd. Hoe langer het duurt voordat ze binnen zijn, hoe eerder ze de poging zullen staken. Maak daar gebruik van!

Zijn de sloten van de buitendeuren wel zo veilig of zijn het de ouderwetse oplegsloten met het bekende touwtje uit de brievenbus? Cilindersloten met veiligheidsbeslag maken het dieven bijna onmogelijk om snel binnen te zijn, zeker in combinatie met een extra bijzetslot. Draai je ook altijd je deur echt op slot als je weggaat of boven zit te werken?

Open ramen zijn voor een inbreker een uitnodiging. Voor je het weet staan ze binnen en grissen ze even snel jouw spullen mee. Zelfs als jij beneden druk aan het werk bent!
Sluit jij altijd de ramen op de bovenverdieping als je naar beneden gaat? Er zijn raamhaken waarop een extra slot zit en met dievenklauwen in de sponning zijn inbrekers echt niet blij.

Is de tuin gezellig aangekleed met dat oude trapje vol potplanten, ligt de ladder lekker makkelijk maar uit het zicht achter de heg en staan de containers in het gelid naast het huis zodat je ze snel naar voren kan rijden als de ophaaldienst komt? Het is allemaal klimmateriaal voor inbrekers om razendsnel via de bovenverdieping binnen te komen. Zet het trapje vast met grondankers, ruim de ladder op in de schuur of zet hem, net als de containers, vast aan de buitenmuur.

Het zijn vaak simpele aanpassingen. Vraag eventueel een slotenmaker voor advies. Zo geef je inbrekers geen kans.

No Comments

Post a Comment